BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

AGENDA

ACTIVITEITEN

Tsead Bruinja geïnaugureerd als Dichter des Vaderlands

23-01-2019

Tsead Bruinja wordt woensdag 23 januari 2019 officieel geïnstalleerd als Dichter des Vaderlands tijdens een feestelijke bijeenkomst in De Balie in Amsterdam.

De komende twee jaar zal hij gedichten schrijven bij actuele gebeurtenissen en optreden als ambassadeur voor de poëzie. Volgens de commissie is hij 'een dichter die in eerlijke, eenvoudige woorden zowel gevoelig als scherp kan zijn, die een inval of anekdote tot gedicht kan verheffen en rauwheid en lyriek afwisselt'.

 

Boekpresentatie 'De grenzen van mijn taal' van Eva Meijer

24-01-2019

Uitgeverij Cossee nodigt u van harte uit voor de boekpresentatie van De grenzen van mijn taal. Een klein filosofisch onderzoek naar depressie van Eva Meijer. De presentatie vindt plaats op donderdag 24 januari vanaf 16.30 uur in Athenaeum Boekhandel te Amsterdam.

Michael Ignatieff krijgt eredoctoraat van Universiteit Maastricht

25-01-2019

De Universiteit Maastricht viert haar 43e verjaardag op vrijdag 25 januari 2019 in de Sint Janskerk, Maastricht, van 15.30 - 17.00 uur. Vervolgens worden er eredoctoraten uitgereikt, aan de Indiase schrijver dr. Amitav Ghosh en aan Cossee-auteur prof. Michael Ignatieff. Beide laureaten zullen kort op het thema 'Global Challenges – Future Imaginations' reflecteren. Op 24 januari geeft Ignatieff een uitgebreidere lezing.