BESTELLEN

BESTEL DE BOEKEN IN ONZE WEBSHOP

NIEUWS

COSSEE NIEUWS

De zaak Beukenoot van Marianne Philips, het Boekenweekgeschenk van 1950

Het Boekenweekgeschenk van 1950 heette De zaak Beukenoot. De CPNB had Nederlandse schrijvers gevraagd een verhaal in te zenden, lezers mochten een poging wagen om uit de lijst met namen achterin het boekje de juiste auteur te kiezen. Slechts 427 van de 16.400 inzenders raadden het goed: de auteur was niet W.F. Hermans, niet Johan Fabricius, maar Marianne Philips. Hoe is deze dame in de vergetelheid geraakt terwijl tijdgenoten waarmee ze zich kon meten nog gelezen worden?

Ben je deze Boekenweek met het thema ‘De moeder de vrouw’ ook toe aan een knalgoed Boekenweekgeschenk geschreven door een vrouw? Lees dan De zaak Beukenoot van Marianne Philips in onze prachtige herdruk!

Prachtige boeken van Uitgeverij Cossee in de Boekenweek

Wat een feest, de Boekenweek is begonnen! Met trots presenteren wij een boek voor iedereen die geinteresseerd is in de herkomst van het thema van de Boekenweek: Andreas Oosthoek plaatst enkele kanttekeningen bij het sonnet van Nijhoff in De Moeder de Vrouw. Mythe en misverstand rond het beroemde gedicht van Martinus Nijhoff. Daarnaast presenteert Cossee twee herontdekte klassiekers van Marianne Philips: De biecht en het Boekenweekgeschenk van 1950, De zaak Beukenoot. En ook: de nieuwe Eva Meijer! Voorwaarts is een noodzakelijke roman over precies de dingen die nu spelen - klimaatproblemen, tirannie en verzet... maar ook over liefde en vrijheid, en de strijd voor wat de moeite waard is. Verder presenteren we de nieuwe roman van Jan van Mersbergen, De onverwachte rijkdom van Altena. Een intrigerend verhaal over solidariteit en afgunst onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder. 

Prachtige boeken van Cossee in het voorjaar

De voorjaarsaanbieding van Uitgeverij Cossee is af en er staan weer prachtige boeken gepland voor het voorjaar van 2019. Zo presenteren wij onder andere nieuwe romans van Kristine Bilkau (Een liefde, in gedachten), Eva Meijer (Voorwaarts) en Jan van Mersbergen (De onverwachte rijkdom van Altena). Daarnaast verschijnen de herontdekte klassiekers van Marianne Philips, De biecht en De zaak Beukenoot en in de Cossee Centuryreeks Het uur van de specialisten van Barbara Zoeke. Verder presenteren we een aantal intrigerende non-fictie titels: Addie Schulte schreef een essay over hoe doemdenken ons wereldbeeld beïnvloedt, Pia Pera een laatste genadeloze memoir over haar worsteling met ALS, en Felicitas von Lovenberg een boek over lezen in tijden van Netflix. Klik hier om de gehele aanbieding online te bekijken.

'De akte van mijn moeder' in Met het oog op morgen

De internationale bestseller De akte van mijn moeder van András Forgách verscheen begin november bij Uitgeverij Cossee. In radioprogramma Met het oog op morgen werd vertaler Rebekka Hermán Mostert geïnterviewd.

De filmtrailer voor 'Schokland' van Saskia Goldschmidt

Schokland, de vierde roman van Saskia Goldschmidt, ligt sinds oktober in de winkel. Voor het boek werd een prachtige filmtrailer gemaakt. Regie lag in handen van Piet Hein van der Hoek, muziek kwam van Arnold Veerman.

Milena Michiko Flašar genomineerd voor de Österreichischer Buchpreis

Milena Michiko Flašar is met haar nieuwste roman Meneer Kato speelt familie genomineerd voor de Österreichischer Buchpreis 2018. Het doel van de prijs is om de kwaliteit en onafhankelijkheid van de Oostenrijkse literatuur te erkennen en er de nodige aandacht aan te geven in de Duitstalige wereld. Begin oktober zal de shortlist bekend gemaakt worden.